sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ylläripylläri + hakaneulatutoriaali

töttöröö







HEI kaikki. Tein tuossa eräänä päivänä pölyistä EC-hommaa ja tajusin olevani kertakaikkisen kyllästynyt tuhoamaan huonompiakin housujani cosplaypukujen kanssa syrpätessä. Sitten otin käyttööni käyttämättömän kasarikeittiöessun ja muistin, että hei, tämähän on se essu, jota olen suunnitellut tuunaavani jo vuodenpäivät. Alunperin kurpitsan piti olla fleeceä, mutta sitä ei ollut (ja toisekseen maaleilla taiteilu on kivempaa ja kauniimpaa) joten tartuin pariin tuubiin ja tein tämän. Blogini nimikkoessu. Hooray. Tämä ei tietenkään osoita minäänlaista  mentaalista omistautuvuutta erään tietyn ohjaajan teoksille. Ei.



Lupasin hakaneulatuton, vaikka kukaan ei kysynyt sitä, ihan siksi, että olen huomannut että aika monelle voisi olla sille tarvetta. Itse välttelen hakaneuloja viimeiseen asti, mutta kas kummaa, kyllä niitä aina pari tai parikymmentä tulee näin yleisesti ottaen joka pukuun käytettyä. Samalla apua toisinaan pyytäessäni olen huomannut, että kaikki eivät todellakaan osaa käyttää hakaneuloja oikein. Luulen, että hakaneloja ei oikein osata käyttää nätisti siksi, että osataan panostaa pukuun, mutta jäkisäädön kohdalla unohdetaan, että hakaneulat näkyvät puvussa, ellei niitä piilota. Jälkisäätö ei ole yhtään sen vähemmän tärkeää kuin muukaan pukusäätö.


Ensimmäinen perusasia. Kun lyöt hakaneulan kankaasta läpi, tee se mielummin viistoon, niin kangas asettuu huomattavasti nätimmin, varsinkin jos kyseessä on paksumpi kerros kangasta tai muuta vastaavaa.


Leikitään, että harmaa on cosplaypukusi kangas A ja turkoosi taas kankainen yksityiskohta/ kiinitettävä objekti B, jonka haluat kiinnittää huomaamattomasti pukuusi kuvassa näkyvään kohtaan. Hakaneulat ovat kuvassa päällä, mutta ideana on kuvitella, että ne ovat objekti B:n ja puku A:n välissä, neulattuina kiinni. Pointtina on nähdä, miten päin hakaneulat kannatta asettaa, jotta metalli ei pääse pilkistämään kankaiden välistä. Neulapuolet siis ulos päin osoittamaan, niin homma toimii huomattavasti paremmin.






Kun haluat tehdä illuusion saumasta kannattaa mieluumin noudattaa alemman kuvan tapaa neulata kohta kasaan. Eli neula läpi useammasta kohdasta ennen kuin laittaa hakasen kiinni. Vasemmalla puolella kuvissa näet lopputuloksen, kun kankaan kääntää oikein päin. (Ei saa nyt hämääntyä siitä, mihin suuntaan hakaneulat osoittavat, koska peilasin kuvia järkevämmän näköiseen suuntaan).


Youjiroun tuleva fleda
Kaikista yleismpiä EI-tilanteita, joita olen nähnyt hakaneulojen käytössä monta kertaa ovat esimerkiksi ainoastaan yhdestä kohdasta hakaneulalla lävistetyt korvat ja hännät coneissa. Laittamalla sen hakaneulan sisäpuolelle pukua/peruukkia ja lävistämällä kohteet kahdesta tai useammasta kohdasta parantaisi lookkia huomattavasti.

Muistetaan, että hakaneuloja voi käyttää todennäköisesti tuhannella muullakin tapaa kuin mitä tässä tutossa kävin läpi ja luultavasti kehittyneempiäkin tekniikoita on keksittävissä. Tässä kuitenkin oli lääke muutamiin ongelmiin, joita luulen eniten nähneeni.

Lopuksi: Sain Yopelle uuden peruukin, joka on aivan todella presis värinen ja mallinen. Taidan vihdoin hankkia ne ohennussakset peruukkeja varten, koska olen leikkaamisessa yksinkertaisesti tosi huono, vaikka toisiaan osaan peitelläkin sitä. En aina. Anygays, voi olla, että teen tästäkin tylsyyksissäni jonkinmoisen wipin. Luulen, että teen Youjiroun kesän Animeconiin, joka on aika pian Desuconin jälkeen. Desu pitää minut tiedettävästi kiireisenä, joten teen kaavoja ja muita säätöä tässä EC-puvun rinnalla.

No niin, se näistä jutuista.

Moikat,



Pumpkin


Tulossa: Potuttaako? 2/2, interaktiivinen novellisarja coniemme kommervenkeistä

1 kommentti:

  1. No voihan AIVOPIERU!! Yhdessä kuvassa neulat ovat aivan pikkuhisen väärin päin. Eli tämän kommentin jälkeen kuva korjaantuu itsestään, älkäähän ihmetelkö.

    VastaaPoista