perjantai 5. elokuuta 2011

La magie du maquillage

Olen päättänyt aloittaa säännöllisen muuntautumisleikin Cirque du cosplayssa, koska kyllähän sitä pitää toisinaan taitojaan kartuttaa, kokeilla uutta, tutkia ja viihdyttää ihmisiä sekä itseäni. Sen lisäksi saan blogitekstien julkaisemisrytmistä hiukan kiinni.Victor van Dort

Ensimmäiseksi kokeiluksi pääsi Victor van Dort Tim Burtonin nukkeanimaatio Corpse Bridesta, jolla on tietenkin pysyvä paikka sydämessäni. Olen tässä viime aikoina pimputellut aika kovaan tahtiin pianoa ja opetellut Victorin piano soloa, joten siitä inspiraatio tekaista maskeeraukset juuri hänelle.

Kuten tietysti snortaten huomaatte, kuvassa on käytetty Painttia paidankauluksiin, silmiin ja kulmakarvojen peittämiseen. Jos tämä olisi tositarkoituksella tehty kokonaisuus, oikeaan pukuun kuuluisi vaatetuksen lisäksi valkoiset piilolinssit ja ajelisin oikeasti kulmakarvani pois, mitä en tähän sitten tehnyt sparrowmaisista syistä.

Pohjameikki koostuu kosteusrasvasta, meikkivoiteesta, Grimasin rasvaliukoisesta kalpeimman sävyn meikkikiekosta ja Lumenen kalpeimman sävyn mineraalipuuterista. On aivan uskomattoman kätevää omistaa juuri kalpeimmat (ei valkoiset sävyt) meikkimössöistä, koska niitä tulee käytettyä ollessa myös manga/animehahmo.

Varjostukset ovat epämääräisiä, tummia ja lämpimiä luomivärejä, joita löysin varastoistani. Yritin luoda illuusiota kapenevista kasvoista lisäämällä kolmiomaiset varjostukset kasvojeni reunamille ja tein silmäkuoppien alueista laajemmat, koska Victorin hahmolla nukkena on hyvin suuret silmät, joita ei fyysisten rajoitteiden takia pysty itse tekaisemaan. Siksi ihanne olisi hankkia kokosilmän piilolinssit, joissa on pupillin kohdalla väritön kohta. Sen lisäksi "vesilinjaan", eli alaluomen sisäreunaan taputtelin valkoista kajaalia sitä kuitenkaan liioittelematta. Muokatut alueet päätyvät samaan kohtaan kuvassa kuin kyseinen rajaus, jonka alle tein vielä häivytetyn mustan rajauksen lisäämään silmien pop-out efektiä.

Aivan erityisiä pointteja, joita haluan korostaa kovasti, ovat esimerkiksi oman hiusrajan tummentaminen luomivärillä. Siirsin sen sijaintia kyseisellä kikalla alaspäin ainakin kaksi senttimetriä ja ero on normaaliin melko mahtava. Toinen on taas sieramien (eww) muokkaus rajauskynällä toiseen muotoon.

Parannuksia voi aina tehdä ja moniakin asioita jäi tietenkin laatutasolla harmittamaan, mutta ensimmäinen kokeilu on aina ensimmäinen kokeilu. Jos tästä olisi pitänyt oppia jotain, niin sen, että seuraavaksi kerraksi on pakko ostaa niitä meikkisieniä ja luomivärisiveltimiä. : < Eihän tästä tule yhtään mittään ilman moisia.

2 kommenttia:

  1. Btw miten se soolo sujuu??

    VastaaPoista
  2. Tiiau: Kyyyllähän se siitä lähtee, kun koskettimia hakkaan tarpeeksi monesti päivässä. Muutama kohta on kyllä erityisen vaikea, ja epälooginen sävelkulku vaikeuttaa asiaa. Hyvin erilaista musiikkia olen oppinut tulkitsemaan (barokkia, näin lähinnä) soittimille, eli hiukan oudoksun, muttamutta hyvä siitä vielä tulee.

    VastaaPoista