sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Gaala tulee, oletko valmis?

Kuva: Hanna Hyttinen

"No joku CosplayGaala, lol"

CosplayGaala ei tule vain ehkä, vaan se tosiaan on täällä ihan pian ja kaipaa JUURI SINUA. Siksi kehotankin jokaista edes yhtä millisekuntia asiaa harkinnutta yksilökisaajan tai ryhmänalkua hengittelemään hetken sisään ja ulos ja sitten ehkä tämän tekstin lukemisen päätteeksi napauttamaan perästä löytyvää linkkiä tapahtuman ilmoittautumissivulle.

Asiahan on näin.

Viime vuotena Gaalassa kärsittiin pahasta osallistujakadosta, joka ilmeni yleisenä sitruunanaamaisuutena ja olen-liian-hyvä-tälle-tapahtumalle -asenteena. Cosplaykisakeskeisestä cosplaysekenestä on aikoinaan lähes tulkoot valitettu ja sitten kun conkansalle tarjotaan sitä, mitä pyydetään, juostaan kovaa karkuun. Siksi onkin kysyttävä: Minkä ihmeen takia ihmiset eivät tule CosplayGaalaan?

Muistatko heidät? Kuva: Hanna Hyttinen


Mihin katosivat ne päivät, joina nörtteyden jalointa ilmasua harrastavat ihmiset ottivat 'ihan tavallisetkin' cosplaykisat tosissaan? Ihan vain esimerkkinä siitä, kuinka paljon osallistujia Gaalalla on ollut löytyy vaikkapa tästä. Siinä on, selatkaa -- inspiroitukaa niistä vanhoista kunnon cosplaykisojen päivistä, kun lavalla vielä nähtiin paljon innokkaita osallistujia, jotka oikeasti uskalsivat janota voittoa katkeran tappionkin uhalla.

Viime vuonna Gaala jäi valitettavan pliisuksi tapahtumaksi, kun lavalle nousi ehkä kourallinen osallistujia (minä yhtenä heilujien joukossa) eikä omasta mielestäni kunnon kisaa saatu oikein kasaan, mistä näkökulmasta asiaa sitten yrittikään tarkastella. On täysin ymmärrettävää, jos puku ei tule valmiiksi tai eteen tulee ylitsepääsemättömiä esteitä, mutta itse uskon ihmisten asenteilla olevan suuren suuri vaikutus ihan kaikkeen osallistujamääristä yleisön yleisfiilikseen asti. Siis juuri sinun asenteellasi.

Tässä yleisiä valituksenaiheita ennen tapahtumaa:

-justhan oli Tracon
-Gaala on pieni ja ohut kuin Pocky-tikku
-ei sinne tuu ketään
-lol joku Stadi
-lol joku Gloria
-lol joku talvi
-osallistumispaineet?

Vaikuttaisi siltä, että ihmiset vaatisivat isoa potkaisua persuksille tajutakseen, että Gaala on kisa- ja kunnia- mittakaavalla kohtuullisen suuri, vaikka osallistumiskynnyksen ei missään nimessä pitäisi olla samaa luokkaa kuin esimerkiksi EuroCosplay- tai World Cosplay Summit -karsinnoissa (nekin ovat aihe, joista voisi varmaan tällä hetkellä avata sanaisen arkkunsa useampi kuin yksi henkilö). Sen lisäksi, että Gaalaan tullaan kisaamaan myös vakavasti, sinne tullaan myös pitämään hauskaa.

Tässä siis mietin iltani ratoksi, miten saisin asiani kuulostamaan mahdollisimman vähän kerjäävältä ja maksimaalisen määrän houkuttelevalta. Mainostuksen keinoja ei kaihdeta. Jos emme siis ota huomioon, että tapahtuma järjestetään lol jossain Suomen pääkaupungissa, on mielestäni osoitettavissa helposti, mikä tekee CosplayGaalasta kaikkea muuta kuin pienen tapahtuman.

Eli: Miksi CosplayGaala on ehkä vähän AWESOME:
(ja juuri sinun kannattaisi osallistua kisaan)
(ja unohtaa kuinka suuri tai pieni yleisösi on)

+ niillä on awesome mammat
+ niillä on awesome tekniikka
+ niillä on pukkarit, joissa on awesome meininki
+ niillä on oletettavasti awesome tuomarit, niin kuin aina
+ voittajille on aina ollut luvassa awesome -palkintoja
+ kisaajanakin on päässyt katsomaan muiden awesome -esityksiä
+ kaikki on sallittu
+ aikataulut ovat erittäin kisaajaystävälliset
+ tänä vuonna on halpaa

+ minäkin olen siellä
+ me muutkin odotamme sinua sinne 

+ lava on sinun 
 
Gaala ei ole pieni tapahtuma, Gaala on juuri niin suuri tapahtuma kuin osallistujansakin. Osallistu.Siispä, Nyt kliketi, kliketi, klik! ------> Osallistu kisaanYksi Gaalan ja Gaala parempien cosplaykisojen puolesta!

~Pumpkin

4 kommenttia:

 1. Suorastaan harmittaa, etten cossaa QnQ tulen henkiseksi tueksi?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai tulet! :D Ja yleisöhän on siellä, koska me kisaajat tarjoamme nautintoja.

   Poista
 2. Hei! Satuin blogiisi sattumalta, ja vaikka olenkin varsin uusi kisailija niin ilmoittelenpa että Gaalaan on jo osallistuttu, ja tulossa ollaan hymysuin! :D

  VastaaPoista