torstai 12. tammikuuta 2012

Mulanin wipeti WIP ja kuvia

Ompelet kuin hullu, et ole syönyt, et nukkunut ja sormenpääsi haluaisivat varhaiseläkkeelle. Olet melkein suorittanut harakirin ratkojallasi, kun kuulet jäätävän kuiskauksen ovesi läpi: "Deesuuuuuu, Deeeeesuuuuuu.....", ja perään kolme kolkutusta. Se on pian täällä: Desucon. 

Ensimmäinen armorini ikinä.
Tässä hieman WIP:tä, jota näkee näillä main liian harvoin. Work in Progressissa siis Desuconia varten on Fa Mulan alias Ping Mulan soturipuvussaan.

Vaikka kyseessä olisikin ns. simppeli puku, jokaisesta löytyy jotain uutta oppittavaa ja keksittävää.

 Metallireunukset vielä lisäämättä. Materiaali: kartonki!Peruukit eivät ole koskaan eivätkä ikinä olleet ylpeyden aihe, murr sentään Mulanin irtonuttura sietää saada teknisestä ideologiastaan peukut. Nutturan kiinnittäminen toimii tällä kertaa huomatavasti helpommin kuin esimerkiksi Luluun verrattuna; Lulussa jouduin pyytämään kaveria ja backstage assaria ompelemaan sen kiinni hiuksiini hieman huonolla menestyksellä, koska se oli melko raskasrakenteinen -- Mulanin nuttura, jonka päädyin kitsastelematta täyttämään vanulla ja vaahtomuovilla on sopivan kepeä ja piirrosmaisen muhkea. Vain puristamalla oikeasta kohtaa ja sujauttamalla omassa päässäni olevan oman hiusnipun sisään ja vapauttamalla käden, pysyy koko viritelmä päässä ainakin näillä kokeiluilla merkittävän hyvin. Salaisuus?: Täytteiden ja hiusten välissä kulkee vessapaperihylsy, jonka päässä on hainhammaspinni. Luulen, että aion käyttää samaa kikkaa myös myöhemmissä puvuissani.

Nippelitietoa: Koottu parista hiussuortuvan raadosta.
Näillä porkkanoilla lienen valmis ajallaan perjantaina ja lauantaina valmiina lähtemään Desuun. En malta odottaa, vaikka tällä hetkellä onkin väsymyksestä johtuen hiukan uupunut olo. Eikä se ihmekään, kun periaatteessa rakentelee pukuja vain hieman eri tekniikoilla ja näkökulmista aamusta aamu-yöhön. Sitä se vaatetuksen opiskelu ja samanaikainen cosplayn harrastaminen teettää. Ainut projektissa hiukan aluksi kismittävä asia oli saamieni kankaiden värit. Sitten huomasin, että eivät ne ainakaan hirveästi puusta putoakaan, koska Mulanin vaatteiden sävyt vaihtuvat kohtauksittain (jotta puku erottuisi muiden univormuisten ihmisten joukosta). Onnen sirkalla on hieman sama vika.

Maalari oli laiska maalaaja. Tulos: tämä.

Desu on jo ovella, eli tsemppiä kaikille pukujen puurtajille ja uurastajille ennen H-hetkeä. Muistakaa, että ei saa stressata liikaa!


Pumpkin :)

2 kommenttia:

  1. Oi, tätä pukua odotan kyllä innolla, kun välillä kaivertelee omassa mielessä saman puvun (ja Mulanin arkisempien pukujen) teko. :)

    VastaaPoista
  2. Mulanilla löytyy oikein muikeita asukokonaisuuksia vaatekaapista, kannattaa! :3

    VastaaPoista