tiistai 25. tammikuuta 2011

COSPLAYlaihduttajan päiväkirja

Bon soir, kaikki vanhat, uudet ja tuntemattomat lukijani! Olen valmistellut jo pitkään mielessäni jotain mielenräjäyttävän hyödyllistä cosplayjuttua ja tässä se tulee: Minä lähden laihduttamaan urakoimalla tämän vuoden Eurocosplaykisaa varten ja raportoin edistymisestäni säännöllisesti tähän blogiin. Ei erityistä liikuntaa, ainoastaan ruokavalion muutoksilla lähden tähän haasteeseen mukaan. Postaan vähintään joka toinen viikko joitakin otteita ruokapäiväkirjastani, sen hetkisen painoni ja tunnelmia ja ajatuksia noilta momenteilta. Tiedän, että laihdutus on yksi vaikeimmista asioista monille ihmisille ja uskokaa pois, sitä se on varsinkin minulle. Silti nyt tunnen vasta ensimmäistä kertaa elämässäi olevani valmis oikeaan toimintaan.

Tavoitteekseni olen suunnitellut pudottavani ainakin 0.5 kg/viikko, vaikka puntarihan totuuden kuitenkin lopulta määrää. Kuukausia Eurocosplay-kisaan näyttäisi olevan suunnilleen neljä, joten realistinen tavoitteeni on pudottaa 8kg terveysmaratonini aikana. Toivon ja odotan tämän näkyvän edes jonkin verran kasvoissani ja masussani.


Kaveriksi ja motivaattoriksi kirjanpitoon lähtee syötävän ihana musitikirja.

Ruokavalio, jota tulen noudattamaan, on saanut monien muidenkin ihmisten painon putoamaan kuukaudessa suurempiakin määriä verrattuna tavoitteeseen, mutta en aio jättää varaa pettymyksille. Erinäiset keskustelut netissä, muiden mielipiteet sekä äitini ovat saaneet minut vakuuttuneeksi, että on vain yksi ja aioa ja oikea tapa laihduttaa. Kerron ruokavalioni sisällön parin päivän sisään, samalla, kun listaan alkutilanteen faktat. Jaksakaahan siis odottaa.

(P.S. Kädessäni näkyy sinistä, koska olen oikeasti smurffi.)

Pumpkin

13 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida, että ihana idea!
  Hienoa että joku kehtaa nostaa asias näin esille ja vieläpä ihan järkevin tavoittein, eikä mitään 10kilon viikko vaihtia. Blogi varmasti motivoi, eikä tavoite jää saavuttamattomiin.

  Thumbs up! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ihan samaa olen tuumaillut ja toivon, että tästä olisi motivaattoriksi sitten myös muille cosplayfanaatikoille, jotka haluaisivat laihduttaa. :)

  VastaaPoista
 3. Seuraan mielenkiinnolla sun edistystä ja nappailen jotain vinkkejä jos vaan mahdollista :D
  aloitin itekki samantyyppisen prokkiksen, en tosin ole vielä listannut mun tavoite painoa....
  http://teamsdcc2012.wordpress.com/
  Muutenkin homma vielä kesken ja organisoimatta :D

  VastaaPoista
 4. Ostin muuten melkein ton saman muistikirjasen <3 xD rakastuin kuitenkin saman tekijän yhteen päiväkirjaan, ja halusin sen palavammin ja budjetti salli vain toisen xD

  VastaaPoista
 5. Ihan tällei kanssa laihduttajan ominaisuudessa...

  Oikeestihan kilot ei merkitse mitään vaan vyötärön sentti määrä. On turha lähteä pudottamaan painoa pelkästään noilla keinoilla, koska siitä ei ole varsinaista hyötyä ellei syö päivittäin suuria määriä makeisia/sipsejä/mehua/limpparia (kokeillut olen tota vuosia). Laihduttamisessa oikeesti tärkeetä on se et syö terveellisesti ja liikkuu paljon. Pitkä kestoinen liikunta laihduttaa kaikista parhaiten, joten pitkät kävely lenkit ovat parasta mitä voi tehdä.

  VastaaPoista
 6. Kiinteyttäminen on tietysti asia erikseen. Joskus otan sen vielä tavoitteekseekseni, mutta tällä hetkellä menen omilla tiedoillani eteen päin. Poden valitettavasti suurenlaista psyykkistä ahdistusta liikunnasta, mikä on aiheuttanut minulle parikin kertaa lievän paniikkikohtauksen. Kerron tosiaan ruokavaliostani seuraavassa postauksessa.

  VastaaPoista
 7. Vähän random kommentti, mutta aihe koskettaa aika läheisesti... Sairastuin itse nimittäin syömishäiriöön muutama vuosi sitten kun laihdutin cossia varten (okei, olin jo valmiiksi aika laiha) ja ajattelin vaan varoittaa, ettei kannata yrittää laihtua liian nopeasti tai rankoilla keinoilla :P Puol kiloa viikossakin on suht paljon, koska yleensä kai ajatellaan että pari kiloa kuussa on sellanen ok määrä. Tietty lähtöpainokin vaikuttaa, enkä tiedä sitä joten en voi sinänsä sanoa mitään.

  No joo, ei kai siinä mitään jos haluat ylipäänsä parantaa elämäntapoja yms, mutta kannattaa vaan siis muistaa ettei cossin takia ryhdy mihinkään tyhmyyksiin. Olipas saarna, sori.

  VastaaPoista
 8. Varovasti asiaan on toki lähdettävä, mutta omalla kohdallani on tuskin syytä huoleen. Muutenkaan ei tämäntyyppiset syömishäiriöt tuntuisi kulkevan suvussa, vaikka eihän syömishäiriö välttämättä geenejä katso, saati sitä,onko aiemmin ollut ongelmia liikasyömisen lopettamisen kanssa.

  VastaaPoista
 9. Tää on musta jotenkin kamalan naurettavaa :'D
  Siis ensinnäkin, laihduttaminen on kiinteytymistä. Jos näin ei ole niin mitä helvettiä se sitten on?
  Toisekseen, ei ruokavalion muutoksilla saa paljon mitään aikaan, ellei mässäile viikossa hirveitä määriä karkkia/sipsiä/limpparia.
  Kolmanneksi, painon nopea pudottaminen (as in: Ruokavalio, jota tulen noudattamaan, on saanut monien muidenkin ihmisten painon putoamaan kuukaudessa suurempiakin määriä verrattuna tavoitteeseen) on HIRVITTÄVÄN vaarallista. Painon pudottaminen on pitkä ja kauan kestävä prosessi, ja mitä nopeammin se tapahtuu sen vaarallisempaa se on. Toisaalta näitten postauksien perusteella en usko, että saat kilon tai pari korkeintaan pudotettua.
  Odottelen innolla lisää postauksia tästä mega-laihtumisesta, eihän täs ookkaa mennyt ku reilut puoltoista kuukautta niitä odotellessa (y).

  VastaaPoista
 10. Hyvä, anomuumi. Harkitsin todellakin, julkaisenko tätä kommenttia ollenkaan. Sen verran hyökkävästi asiasi kuitenkin muotoilit. Jopa Bloggerin avoimesta kommenttien julkaisusta huolimatta tämä meni automaattiseen tarkistukseen.

  Kyllä, aikaa on kulunut. En ole ryhtynyt hommiin. Ei tekosyitä. Ylipainoon taipuvilla ihmisillä voi toivottavasti ymmärtää olevan niitä psykologisiakin esteitä itsehallintaan. Vaati todella paljon, että oikeasti vihdoin pystyn edes sanomaan, että tunnen pystyväni hallitsemaan syömisiäni. Jotenkin tuntuu loukkaavalta, että sitten tullaan asiasta aukomaan päätä. Noh, ethän sinä todennäköisesti tiedä, millaista on olla minä. Siksi voisin ehkä pikkuisen pyytää ymmärrystä myös minun puolelleni. Kaikesta huolimatta minä yritän palvella myös blogini lukijoita, vaikka toiselta se nyt tällä hetkellä näyttäkin.

  Kun painoa pudotetaan hallitusti, hallitulla ruokavaliolla, ei sen pitäisi olla vaarallista. Enhän edes ehtinyt kertomaan, miten asia tulisi toimimaan, joten turha etukäteen tuomita. En tosiaankaan pidä itseäni niin tyhmänä, että jättäisin päivittäisen syömiseni anorektiseen mittaan.

  On myös otettava huomioon, mikä on lähtöpaino. Prosenteissa kahdeksankaan kiloa ei ole minulta paljoa pois. Eikä minun varmaan tarvitse muistuttaa, että allekirjoittaneella on ahdistushäiriö, joka aika pitkälti estää raskaan liikkumisen. Ja häiriö on myöskin kehittynyt muun muassa tämän tyyppisten asenteiden takia, mitä tämä sinun kommenttisi näyttäisi muotoilussaan edustavan.

  Koko reportaasikokoelman tarkoituksena ei ollut näyttää, kuinka ihQ ja laiha minusta sitten tulee kesään mennessä. Sen tarkoituksena oli kertoa siitä, miksi homma toimi/ei toiminut, jotta muut ihmiset sitten osaavat tehdä sen pohjalta omat päätelmänsä. Näemmä sinä sitten osasit jo tehdä omasi, vaikka koko homma ei ollut edes päässyt kunnolla alkuun.

  Voisin huomauttaa, että asteen epäasiallisemmin lauotut kommentit menettävät kovasti uskottavuuttaan, kun ne tehdään vielä kaiken päälle anonyymisti.

  VastaaPoista
 11. no avaa sitten salainen arkkusi ja kerro tästä mullistavasta laihdutuskeinosta mikä sulla on!

  VastaaPoista
 12. http://www.youtube.com/watch?v=olTgAY0L3Rs

  VastaaPoista
 13. Anonyymi1: Näinpä aion edelleen tehdä. Sisältö ei yksinkertaisesti voi tuottaa pettymystä. Tai ehkä niille, jotka tosiaan luulevat, että olen kekannut jostain ihmepapuja, jotka muuttavat vartalon yössä luunvarreksi.

  Anonyymi2: Oikein hyvä linkkivalinta. _b Ihan kannustavaa siinä mielessä, että tässä on tosiaan mies, joka on pudottanut noinki paljon painoaan kyseisessä ajassa.

  VastaaPoista