maanantai 6. helmikuuta 2012

La magie du maquillage III: Miguel & Tulio


Pitäisi varmaan muuttaa tämän sarjan nimeksi "The Awkward moments of trying to look like an idiot, but actually being one for real"  Näin käy, kun Pumpkin antaa itsensä leikkiä piirtopöydällä ja yhdellä lempianimaatioistaan kautta aikojen. Meikkailunurkkaukseen piti laittaa jo viime syksynä Miguel, mutta kappas, miten tässä kävikään. Venähti. Hieman kehnon päivän päätteeksi oli ihan hauskaa näperrellä taas meikkitöhnöjen kanssa, vaikka taaskaan en voi sanoa olevani kovinkaan tyytyväinen ja lopputulos on mielestäni joka näkökulmasta katsottuna lähinnä huvittavan huono. Ja olen vielä niin älykäs, että tajusin, että voin olla molemmat, enkä vain toinen! : D Virtuaalitodellisuus, how cool is dat. Jos vieläkään maskejen lähde ei auennut, niin: Hahmot ovat siis DreamWorksin Tie El Doradoon Miguel ja Tulio, kaikkivaltiaat herrat.

norminassu
Pidän meikkinurkkaukseni sääntöinä sitä, että kuvanmuokkauksessa meikkeihin ei kosketa, mutta koska pukua tai peruukkia ei ole yleensä saatavilla, niiden kanssa voin ottaa taiteellisia vapauksia (=tuhertaa Paintilla).Tällä kertaa meni ehkä hieman yli(?).

Asiaan. Halusin kokeilla Miguelin kanssa karvaisen parran sijaan ratkaisua, jonka olen nähnyt aika monella cossatessa, eli kartonkiparta. Hieman maalia kartongin pintaan, iholiimalla kiinni iholle, läts. Tällä kertaa en jaksanut liimata koko hökötystä tiukasti kiinni, koska iholiima on pirullista tavaraa irroittaa. Varsinkin kun oli vielä toinen maski heti perään koottavana.Tässä kuva vissiinkin ensimmäistä kertaa näissä merkinnöissä ihan vertailukohteeksi kasvojen muuttumiselle meikin myötä.

Ensimmäinen vaihe oli laittaa pohjat, eli kasvorasva, meikkivoide ja puuteri. Miguelin kanssa tehdyt erityislisäykset lienevät, että paksunsin kulmakarvat, piirsin viikset, varjostin poskipäät ja varjostin nenän hyvin vahvasti ja mahdollisimman tasaisesti liukuen sen alueen kasvoihin. Siinä DreamWorks -tyylin salat. Nenää pystyi jopa rajaamaan mustalla hennosti siitä kohtaa, johon nenän varjot selkeästi sijoittuivat.

Tulion kohdalla paksunsin myös kulmakarvat, piirsin pujoparran, siirsin hiusrajaan kasvoväreillä, piirsin pulisongit ja ruskealla luomivärillä isommalla sudilla varjostin itselleni sängen. Sängen raja on hahmolla melko selkeä ja Tulion kasvot huomattavasti pitkämäisemmät omiini verrattuna, joten en korostanut kasvojeni pyöreyttä tekemällä linjasta suoraa, vaan alensin sitä hieman. Tuliollekin oikeasti olisi kuulunut nuo tietynlaiset varjostukset silmiin, mutta tällä kertaa ne vain jäivät ennen kuin otin kuvat, olen pahoillani.

Tekemällä nämä maskit halusin kokeilla kolmea seikkaa: Miltä kartonkiparta voi näyttää, kuinka saan itseni näyttämään jokseenkin kahdelta eri hahmolta vierekkäinkin aseteltuna ja erityisesti huomioida sitä, että joillakin animaatioilla on selkeästi oma tyylittelynsä ja miten sen sitten voi tuoda esiin cosplaymeikissään. Nuo ovat kaikki sellaisia asioita, joita voi itse kukin pohtia tarpeen tullen, kun suunnittelee oman naamansa muuntamista animaatiohahmoksi.

Tällä kertaa meikkejen kanssa kävi jotain eeppistä kakkaa, nimittäin satuin pöllähtämään kämppäni käytävälle samaan aikaan, kun kämppikseni tuli ovestaan ulos. Paiskasin oven suoraan välistämme kiinni, koska totesin siinä hetken ensiarviointini aikana näyttävänä tolvanalta Miguelin jäänteet naamassani ennen kuin pääsin pesemään niitä pois. Koko jutun kruunaa se, että repesin oven takana heti ensimmäisenä sen oven paiskattuani kiinni. Nice~ Terveisiä siis viiksekkäältä transusedältä, ei ollut tarkoituksena pelästyttää.

For the lols of it


Kuuluilemisiin,


Pumpkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti