maanantai 29. marraskuuta 2010

Ouverture

Tidii. Tässä on nahkansa uusinut cosplay-blogini, jonka pitkän harkinnan jälkeen nimesin uudelleen Cirque du cosplayksi. Suomeksi tämä tarkoittaa siis cosplay-sirkusta. Nimen valintaan vaikuttivat lukuisat asiat: Olen lukenut 13 vuotta ranskaa, joten kieli on minulle pakostakin tullut läheiseksi ja suomeksi välivivalla varusteltu nimi ei missään nimeessä olisi ollut yhtä tyylikäs, (Myöntämättä jätettäkööt, että en ole varma, kuinka pahan artikkelimokan tein jättämällä la:n pois.) sirkukset, varsinkin "friikki"-sirkukset ovat lähellä sydäntä enemmän tai vähemmän graafisessa mielessä, cosplay on tietenkin itsestään selvyys, mutta kuka ei myöntäisi cosplay-elämän olevan joskus yhtä sirkusta? Oikeastaan aika useinkin.

Uuden julkiasun juhlistamiseksi lisään kuvan, jossa näytän lähestulkoot omalta itseltäni.

Shocked?

Olen tätä kuvaa laittanut jo ihguun Irc-Galleriaan ja Facebookkiin, mutta kyseessä on siis ensivuoden ensimmäistä pukua varten meikkikokeilu. Hahmoimpression yritin luoda asettelemalla hieman hiuksiani, repimällä jo puolikasta T-paita ja laittamalla samantyyppisen korun kaulaani, kuin kyseinen hahmo. En tiedä tunnistaako tästä vielä ollenkaan hahmoa, mutta kyseessä olisi siis Yuna Final Fantasy X:stä.

Yuna on hahmo, jota kohtaan olen kokenut paljon ristiriitaisia tunteita. Yuna on lauhkeudessaa mielenkiintoinen hahmo ja tykkään rinnastaa hänet viattomuuden perikuvaksi. Toisaalta se on myös hänen kaikista ärsyttävin puolensa. Vaikka Yuna suuttuu, hänen on vaikea muodostaa ryppyä edes kuvaennollisesti kulmiensa väliin. Koska FFX:ssä on hyvin, hyvin monta muuta mielenkiintoista hahmoa, Yuna on yleensä roikkunut cosplayattavien hahmojen hännillä.

Suunnilleen viime viikolla kuitenkin koin aikamoisen ahaa-kokemuksen, kun jouduin pistämään ensi vuoden alkupuolen suunnitelmat uusiksi. Tein toissa vuonna siskolleni puvun Tokyo Mew Mewstä. Hänellä olisi periaatteessa jatkuvasti kiinnostusta myös cosplayata, mutta ei pahemmin enää lue mangaa tai mitään muutakaan, saati sitten osaa tehdä pukuja... Mistä pääsenkin toiseen pointtiini, joka on, että ajattelin tehdä hänelle Rikkun. Eli paricossi. Siskokset on serkukset. Haha. Hauskaa. (Sarkasmia.)

Rikku ja Yuna.

En olisi muuten ehkä valinnut meille juuri näitä hahmoja, mutta koska tajusin, kuinka hyvin ruumiinrakenteemme mätsäisivät näitä pukuja varten, en vain voi vastustaa kiusausta. Sen pitemmittä puheitta, tästä aiheesta vielä jatketaan, jahka saan ostettua pukuihin materiaaleja. En voi pysyä housuissani. Näistä puvuista tulee toivon mukaan oikeasti kivat toteuttaa.

4 kommenttia:

 1. Odotan innolla ja olen samaa mieltä kuinka sovitte noihin U__U <3 Jos en saa aikaa tehtyä Yojimboa, keksin muun cossin samasta pelistä ja tulen seuraanne.
  T:Ane

  VastaaPoista
 2. For real? :D Mahtavaa! En uskaltanut pyytää sinua mukaan, koska ajattelin jotenkin, ettet olisikaan ollut pukuilemassa koko seuraavan cosplaykauden alussa. Ensimmäinen summon Ilonan Shivan lisäksi, jonka tietäisi Suomesta. *sydän*

  VastaaPoista
 3. Tykkään uudesta ulkoasusta! Suuri edistysaskel, sekä huomattavasti selvemmän näköinen. Ja Yunameikkikokeilu, kuten jo galtsun puolella sanoinkin jo aiemmin, näyttää oikein muikealta~

  VastaaPoista
 4. Kiitokset. Jep, halusin ulkoasusta jotenkin enemmän oman näköiseni ja selkeän, kuten asian ilmaisit.

  VastaaPoista